7 martie 2025, ultima zi a reuniunii, a acoperit subiecte importante precum:
7 martie 2025, ultima zi a reuniunii, a acoperit subiecte importante precum:
6 martie 2025, a treia zi de sesiune, a avut o agendă bogată:
Subiectele incluse în rapoartele menționate mai sus prezintă o importanță desosebită pentru activitatea statistică a INS- România, activitatea Comitetelor fiind urmărită îndeaproape.
În a doua zi de sesiune plenara a Comisiei de Statistică ONU (5 martie 2025) au continuat dezbaterile pe tema (a) statisticilor sociale și demografice și (b) statistica migrației.
(a) Au fost prezentate două rapoarte: primul, care și-a propus să dezvolte un cadru conceptual și o infrastructuă de date integrate pentru statisticile demografice și sociale până în anul 2025 și un al doilea, introdus de Organizația Internațională a Muncii, privind statisticile referitoare la munca și ocuparea forței de muncă;
Prima zi a sesiunii plenare a celei de-a 56-a sesiune plenară a Comisiei de Statistică ONU (4 martie) a avut pe agenda de lucru alegerea președintelui Comisiei (în persoana directorului general al Institutului Național de Statistică al Elveției), vicepreședinților și raportorului de sesiune.
De asemenea, au fost abordate urmatoarele teme:
În perioada 4 - 7 martie 2025, dl. Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, participă la New York la cea de-a 56-a sesiune plenară a Comisiei de Statistică ONU.
Luni, 4 martie 2024, la Palatul Regal din București, s-a desfășurat a II-a ediție a Galei Excelenței Feminine ”The Smart, The Bold, The Beautiful”, prilej cu care au fost premiate femei determinate și puternice, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin performanțe în carieră și viața socială.
Organizată de Grupul de Presă Media Uno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Institutul Național de Statistică, ediția din acest an a galei a fost prezentată de Cristi Șelaru, de la Direcția de Comunicare a INS.
Elita cercetării românești, reunită la Palatul Victoria, în cadrul unui nou eveniment ”Împreună Protejăm România"
Azi, 20 februarie 2024, are loc, la Palatul Victoria, conferința ”România – Polul Cercetării și Inovării”, desfășurată în cadrul proiectului național ”Împreună Protejăm România", inițiat în anul 2020.
Organizată de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno, cu sprijinul MAPN și STS, conferința își propune să faciliteze identificarea de soluții și strategii pentru promovarea cercetării de excelență și crearea unui mediu favorabil inovației.
Marți, 23 ianuarie, la Palatul Regal (Muzeul Național de Artă al României), s-a desfășurat a IV-a ediție a Galei Excelenței “Împreună protejăm România”.
Organizată cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, de către Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno, sub titlul “Un singur gând: România!”, gala a reunit personalități ale vieții publice din România ce au fost premiate în cadrul dineului oferit.
Tudorel Andrei, președintele INS, a participat luni, 6 noiembrie 2023, la deschiderea oficială a „Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success”, eveniment organizat la Senatul României de Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Asociația MediaUno. Summit-ul are loc în perioada 6-24 noiembrie 2023, în cadrul proiectului “Împreună Protejăm România”, ajuns la ediția a XVIII-a.
„Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success” marchează o amplă serie de conferințe și dezbateri pe subiecte de mare interes în actualul context geopolitic și geostrategic.
Evenimentul vine într-un moment crucial în actualul context global, când schimbările și provocările economice, politice și sociale afectează comunitățile de pretutindeni.
Vineri, 10 februarie, o delegație a Comitetului de Experți din cadrul Consiliului Europei în domeniul Cartei Europene a Limbilor Regionale și Minoritare – mecanism de protecție a drepturilor lingvistice din cadrul Consiliului Europei – s-a întâlnit, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cu reprezentanți ai instituțiilor administrației centrale. Institutul Național de Statistică, reprezentat de Cristi Șelaru, directorul Direcției de Comunicare, și Hadrian Tănase, consilier superior, a prezentat rezultatele provizorii ale celui mai recent recensământ.