Misiunea Institutului Naţional de Statistică

Institutului Naţional de Statistică are misiunea de a satisface nevoile de informare ale tuturor categoriilor de utilizatori de date şi informaţii statistice, prin colectarea, producerea şi diseminarea datelor în conformitate cu Legea organizării şi funcţionării statisticii oficiale în România Nr. 226/2009, cu Regulamentul (CE) Nr. 223/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene şi cu Codul European de Practici în Statistică, necesare pentru fundamentarea deciziilor privind dezvoltarea economică şi socială a ţării şi pentru cunoaşterea şi informarea opiniei publice asupra realităţilor societăţii româneşti.

Viziunea Institutului Naţional de Statistică

Institutului Naţional de Statistică, în calitate de principal producător de date statistice oficiale, responsabil de coordonarea tuturor activităţilor la nivel naţional privind dezvoltarea, elaborarea şi difuzarea statisticilor europene, este orientat către atingerea, într-o perspectivă apropiată, a unor performanţe metodologice şi tehnice funcţionale, recunoscute pe plan intern şi internaţional, situate la un nivel comparabil cu performanţele celor mai avansate institute naţionale de statistică din statele membre ale UE.

Principii ce guvernează misiunea şi viziunea INS:

  • Orientarea către utilizator;
  • Angajamentul conducerii INS;
  • Eficienţa în raport cu procesele statistice;
  • Îmbunătăţirea continuă a activităţii de statistică oficială;
  • Angajamentul cu privire la calitatea produselor statistice;
  • Accesibilitatea datelor şi informaţiilor statistice;
  • Cooperarea în domeniul statisticii oficiale;
  • Respectarea nevoilor furnizorilor de date;
  • Implementarea sistematică a managementului calităţii în statistică;
  • Satisfacerea cerinţelor colective şi individuale ale personalului INS.

Webinar cu tema Recensământului Populației și Locuințelor (RPL2021)

Marţi, 15 Martie, 2022 - 10:00 to 12:00
online

Institutul Național de Statistică organizează în data de 15 martie 2022, ora 10:00, cel de-al doilea webinar cu tema Recensământului Populației și Locuințelor (RPL2021), adresat reprezentanților cultelor religioase și ai minorităților naționale din România.
Webinarul este menit, pe de o parte, să informeze participanții asupra modului în care a demarat autorecenzarea și asupra importanței recensământului, iar pe de altă parte, să ofere răspunsuri practice privind etapele sale.
În cadrul webinarului, invitatul INS va fi reputatul antropolog și sociolog, Mirel Bănică. La final va exista o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Cei interesați au posibilitatea de a confirma participarea prin completarea formularului disponibil aici