Misiunea Institutului Naţional de Statistică

Institutului Naţional de Statistică are misiunea de a satisface nevoile de informare ale tuturor categoriilor de utilizatori de date şi informaţii statistice, prin colectarea, producerea şi diseminarea datelor în conformitate cu Legea organizării şi funcţionării statisticii oficiale în România Nr. 226/2009, cu Regulamentul (CE) Nr. 223/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene şi cu Codul European de Practici în Statistică, necesare pentru fundamentarea deciziilor privind dezvoltarea economică şi socială a ţării şi pentru cunoaşterea şi informarea opiniei publice asupra realităţilor societăţii româneşti.

Viziunea Institutului Naţional de Statistică

Institutului Naţional de Statistică, în calitate de principal producător de date statistice oficiale, responsabil de coordonarea tuturor activităţilor la nivel naţional privind dezvoltarea, elaborarea şi difuzarea statisticilor europene, este orientat către atingerea, într-o perspectivă apropiată, a unor performanţe metodologice şi tehnice funcţionale, recunoscute pe plan intern şi internaţional, situate la un nivel comparabil cu performanţele celor mai avansate institute naţionale de statistică din statele membre ale UE.

Principii ce guvernează misiunea şi viziunea INS:

  • Orientarea către utilizator;
  • Angajamentul conducerii INS;
  • Eficienţa în raport cu procesele statistice;
  • Îmbunătăţirea continuă a activităţii de statistică oficială;
  • Angajamentul cu privire la calitatea produselor statistice;
  • Accesibilitatea datelor şi informaţiilor statistice;
  • Cooperarea în domeniul statisticii oficiale;
  • Respectarea nevoilor furnizorilor de date;
  • Implementarea sistematică a managementului calităţii în statistică;
  • Satisfacerea cerinţelor colective şi individuale ale personalului INS.

Conferința ”România – Polul Cercetării și Inovării” 20 februarie 2024

Stiri INS
Conferința ”România – Polul Cercetării și Inovării” 20 februarie 2024

Elita cercetării românești, reunită la Palatul Victoria, în cadrul unui nou eveniment ”Împreună Protejăm România"

Azi, 20 februarie 2024, are loc, la Palatul Victoria, conferința ”România – Polul Cercetării și Inovării”, desfășurată în cadrul proiectului național ”Împreună Protejăm România", inițiat în anul 2020.

Organizată de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno, cu sprijinul MAPN și STS, conferința își propune să faciliteze identificarea de soluții și strategii pentru promovarea cercetării de excelență și crearea unui mediu favorabil inovației.

Pe lista speakerilor conferinței se află atât oficiali din cadrul instituțiilor publice care pot juca un rol cheie în dezvoltarea domeniului cercetării românești, cât și numeroși reprezentanți de elită ai sectorului de cercetare din România, specialiști din mediul universitar sau academic, președinți de asociații sau diverse alte entități, directori de companii, diplomați etc.

Moderatorul conferinței va fi Prof. Univ. Dr. Ing. Adrian Curaj, director general al UEFISCDI.

Mai multe detalii puteți citi în comunicatul de mai jos.